Historie

Hoogeboom Raalte is al sinds 1935 een familiebedrijf. In al die jaren is het bedrijf stukje bij beetje gegroeid. ,,Dat kun je over zo'n lange periode alleen maar volhouden als je klanten een blijvend vertrouwen in je uitspreken,'' aldus de huidige directie. Die klantbinding is dan ook van groot belang voor Hoogeboom.

Twee generaties terug was het Gerhard Hoogeboom die in de landbouwmechanisatie startte. In de jaren dertig was hij op Schoonheten betrokken bij het initiatief van boeren die samen machines aanschaften om het land te bewerken. Vanuit deze werktuigenvereniging ontstond het familiebedrijf: een loonbedrijf met ondermeer shovels en kranen. Voor die tijd betrof het een groot bedrijf, met werk in de hele gemeente Raalte. Vanwege uitbreidingsmogelijkheden verhuisde Hoogeboom van Schoonheten naar De Velner, aan de Stobbenbroekerweg, waar nu nog een van de twee vestigingen van het bedrijf zit.

Zoon Marinus bouwde daar een grondverzetbedrijf op, dat gestaag uitgroeide. Zo werd er een puinbreker aangeschaft waarmee de recycling het bedrijf binnengehaald werd.

Marinus' zoons Gert en Jurgen zetten het ingeslagen traject voort. Hoogeboom is nu een toonaangevend bedrijf met ca. veertig ervaren medewerkers en een goed geoutilleerd machinepark.