Certificaten

Hoogeboom Raalte is een volledig gecertificeerd bedrijf.
ISO 9001 is een internationale standaardisatie voor organisaties. Het certificaat toont aan dat alle bedrijfsprocedures voldoen aan de hoge eisen van internationaal vastgelegde procedures.

De letters VCA van het VCA-certificaat staan voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Het VCA-systeem is ontwikkeld om bedrijven op een objectieve manier te toetsen op hun veiligheidsbeheersysteem. Per juni 2008 is ons VCA*, uitgebreid naar VCA**.

Hoogeboom heeft het systeem certificaat SVMS-007 . Met dit certificaat tonen we aan volgens vooral strenge milieueisen te slopen. Het geeft u de garantie dat Hoogeboom met zorg voor het milieu te werk gaat. Belangrijk onderdeel in dat proces is dat we al scheiden op locatie.

Al sinds 1996 zijn we gecertificeerd asbestverwijderaar conform de SC530. Deze beoordelingsrichtlijn van KOMO-keur vereist dat onze asbestverwijderaars deskundige toezichthouders op asbest zijn. Met beschermende kleding of door het creëren van aparte onderdrukruimtes zorgen ze ervoor dat asbestvezels geen gevaar veroorzaken.

Voor de productie van menggranulaat 0-31.5, 0-16, 0-5, 5-16, 4-32, 16-32 en hydraulisch menggranulaat 0-45 zijn wij gecertificeerd conform het besluit bodemkwaliteit volgens de BRL2506.

De CE Prestatieverklaring van menggranulaat 0-31,5. vindt u hier 
en de CE Prestatieverklaring van menggranulaat 0-16. vindt u hier
en de CE Prestatieverklaring van menggranulaat 0-5. vindt u hier

Wij zijn sinds 2008 in het bezit van het certificaat voor het uitvoeren van bodemsaneringen conform de BRL SIKB 7000 protocol 7001 landbodem Het certificaat toont aan dat Hoogeboom Raalte de expertise bezit om op veilige en verantwoorde manier bodemsaneringen uit te voeren.

Voor de acceptatie en het samenvoegen van partijen grond zijn wij gecertificeerd conform de BRL9335 Grond. Door dit certificaat mogen wij grond van diverse partijen gecontroleerd samenvoegen en verwerken.

Voor het reinigen van ernstig verontreinigde grond zijn wij sinds begin 2012 gecertificeerd conform de BRL SIKB 7500 protocol 7510 procesmatige reiniging van grond en baggerspecie, techniek droog zeven. Dit stelt ons in staat om op locatie b.v. asbesthoudende grond te zeven/reinigen.

Voor het recyclen van oude bitumen daken zijn we gecertificeerd door Roof2Roof.